Rohlik.cz

Švédské rolky s nutelou

Švédské rolky s nutelou
  • Linda
  • 120 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Připravte si je dopředu, budou výborné ke snídani s vaší oblíbenou kávou.

Postup:

1Droždí a kardamom promíchejte ve větší míse. Olej a sirup rozmíchejte v mléce a zahřejte přibližně na teplotu lidského těla. Směs přelijte do mísy s droždím a míchejte, dokud se droždí nerozpustí.

2Do stejné mísy prosejte mouku, zamíchejte a na vále zpracujte v hladké těsto. Vráťte do mísy, přikryjte a nechte na teplém místě nejméně hodinu kynout.

3Mezitím si připravte náplň. Jablka oloupejte, nastrouhejte nahrubo a nezapomeňte pořádně vyždímat. Nutelu můžete nechat trochu povolit v teplé vodě, aby se lépe roztírala.

4Vykynuté těsto vyválejte na 3–4 mm silný obdélník (otočte si ho na šířku), pomažte nutelou a posypejte jablkem s ořechy (část oříšků si nechte na ozdobu). Spodní třetinu pak přehněte doprostřed, stejně tak tu horní, aby nám vznikl pěkný podélný balíček. Ten rozkrájejte na 8 přibližně třícentimetrových proužků. Na každém z nich pak uprostřed vytvořte ještě jeden podélný řez (avšak jeden konec nechte neporušený). Ze dvou vzniklých konců vytvořte uzel a hotové rolky vyskládejte na pečicím papírem vyložený plech. Nechte mezi nimi trochu místa, formu přikryjte a dejte ještě na půl hodinky kynout.

5Na závěr pomašlujte oslazeným mlékem, posypejte zbylými ořechy a pečete na 200 stupňů asi 15 minut.

6O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.