Rohlik.cz

Dušené hovězí na pivu

Dušené hovězí na pivu
  • 90 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

3 ×

Postup:

1Maso pokrájejte na kostky, cca 2 cm velké. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno. Mrkev oloupejte a pokrájejte na kolečka.

2V rozehřátém hrnci nechte vyškvařit slaninu. Ve výpeku osmahněte cibuli, až zesklovatí, zaprašte ji paprikou, přidejte maso, osolte, zamíchejte a nechte dusit pod pokličkou.

3Až se odpaří všechna šťáva, vmíchejte tmavý cukr, nechte zkaramelizovat a poté podlijte maso pivem. Přidejte mrkev a vařte do změknutí.

4Omáčku zredukujte do zhoustnutí nebo ji můžete zahustit moukou či nastrouhaným starým chlebem. Během vaření kontrolujte a podle potřeby podlévejte vodou. Nakonec můžete posypat nasekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.