Rohlik.cz

Candát s bazalkovým krémem a kaší

Candát s bazalkovým krémem a kaší
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Jemná chuť candáta si skvěle rozumí s bylinkami.

Postup:

1Filet candáte rozdělte na porce. Zapékací misku vyložte pečícím papírem, rozložte na něj rybu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct cca na 20 minut při 170 °C.

2Mezitím si oloupejte brambory a dejte je vařit doměkka v osolené vodě. Uvařené je sceďte, přidejte kostičku másla, hrstku nasekaného kopru, vlažné mléko a rozmačkejte na kaši.

3Bazalkový krém připravíte tak, že si v mixéru rozmixujte dohladka hrst bazalkových lístků se smetanou, špetkou soli a prolisovaným česnekem dohladka. Krém před podáváním prohřejte na pánvi.

4Tip: krém můžete zakápnout trochou bílého vína a povařit, aby se chutě spojily. Filet můžete péct i bez kůže, pokud ji předem seříznete.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.