Rohlik.cz

Steak s hříbkovým máslem

Steak s hříbkovým máslem

1 ×

večeře pro dva? To chce pořádný steak a pak zakončit nějakou sladkou tečkou.

Postup:

1Připravte si první máslo s hříbky. Houby namočte přes noc a druhý den uvařte do měkka. Sceďte a posekejte na drobno. Vmíchejte do změklého másla, utvořte váleček a zabalte do potravinářské folie a dejte vychladit.

2Maso vyndejte z lednice a nechejte ho při pokojové teplotě minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Rozpalte litinovou pánev. Do rozpálené pánve položte steaky a z každé strany ho minutu a půl opečte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran.

3Pánev vložte do trouby na asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout. Do výpeku vložte tymián, nakrájený česnek a oříšek másla s hříbky a zredukujte obsah. Podávejte s hříbkovým máslem a opečenými brambory.

4Recept pro nás připravila Petra z blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.