Rohlik.cz

Vanilkové a čokoládové makronky

Vanilkové a čokoládové makronky

0 ×

Valentýnské makronky v těch nejoblíbenějších příchutích. Vyrobené přímo s láskou.

Postup:

1Ve food processoru pomelte mandlovou mouku dohromady s moučkovým cukrem a prosijte do předem připravené mísy. V další míse pomalu začněte šlehat sníh, nikam nepospíchejte a šlehejte maximálně na druhý rychlostní stupeň, aby se do sněhu dostalo co nejméně vzduchu. Postupně přidávejte krupicový cukr, sníh nesmí být přešlehaný a tuhý, měl by udělat lehkou špičku, která bude pomalu padat dolů. V této chvíli přestaňte šlehat a postupně do sněhové hmoty přisypávejte prositou směs mandlové mouky s cukrem a velmi opatrně míchejte do úplného zapracování mouky do sněhu.

2V této fázi těsto rozdělte na dvě části, do jedné zapracujte semínka z jednoho vanilkového lusku a do druhé 1 lžíci kvalitního kakaa. Těsta vložte do cukrářských sáčků na zdobení s kulatou kovovou špičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvořte dál od sebe malé macarons. Po zaplnění plechu plechem alespoň 3× bouchněte, aby se z macarons dostal přebytečný vzduch. Nechte zaschnout při pokojové teplotě minimálně 30 minut. Dejte do předem vyhřáté trouby na 140–150 °C a pečte 10–15 minut. Zkuste test: macarons by se měl krásně odlepit z pečícího papíru celý, pokud se sukýnka papíru drží jak přibitá a klobouček je ještě jako živý, pečte ještě chvilku, ale už seďte u trouby a hlídejte.

3Vanilkový krém: Smíchejte mascarpone s cukrem a vanilkovým extraktem a opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu. Čokoládový krém: V rendlíku opatrně svařte smetanu a přidejte rozlámanou čokoládu, sůl a cukr. Rendlík sundejte z vařiče a míchejte do úplného rozpuštění čokolády. Hotové a vychladlé makronky spojujte dohromady krémem. O recept se s námi podělila Petra z blogu Kitchen and the city

4Množství surovin vyjde cca na 40 makronek.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.