Rohlik.cz

Křehký koláč s jahodami

Křehký koláč s jahodami

0 ×

Tak křehký, že se skoro rozpadá. Použijte raději formu z vyndavacím dnem.

Postup:

1Rozehřejte troubu na 210°C. Do pečící nádoby dejte všechny ingredience kromě mouky a dejte do trouby na 15–20 minut. Až začne směs díky máslu hnědnout, vyndejte z trouby a přisypte mouku. Pozor, bude to prskat a nezapomeňte, že nádoba je opravdu horká! Zpracujte těsto vařečkou. Těsto dejte do formy o vel. 23×23 cm, propíchejte vidličkou a pečte 15 minut, nebo do doby, než korpus začne hnědnout.

2Mezitím, co se koláč peče, připravte krém patissiere. Žloutky, cukr, mléko a vanilkovou pastu (nebo semínka z lusku) za stálého míchání přiveďte téměř k varu. Ve skleničce si rozmíchejte mouku s maizenou ( kukuřičný škrob) a mlékem a malým pramínkem přidávejte za stálého míchání do směsi.  Krém odstavte, občas promíchejte a vlažné nalijte na korpus. Ozdobte čerstvými jahodami.

3O recept se s námi podělila Petra z blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.