Rohlik.cz

Variace smažených sýrů

Variace smažených sýrů
  • 10 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Smažený sýr je klasika, zkuste ji trochu vylepšit.

Postup:

1Sýry nakrájejte na nudličky, hranolky cca 1,4 až 2 cm silné. V míse rozšlehejte vejce, do jiné nasypejte mouku společně s pepřem, sušeným česnekem, a do třetí vsypte strouhanku.

2V míse si rozšlehejte vejce, do další vsypte mouku. přidejte do ní pepř a sušený česnek. Do třetí vsypte strouhanku. Sýry obalujte nejprve ve vejcích, pak v mouce, znovu ve vejcích a nakonec ve strouhance.

3Rozpalte si pánev na smažení, vlijte dostatečnou vrstvu oleje a smažte sýry ze všech stran dozlatova. Odkládejte je stranou na ubrousek, abyste odsály přebytečný tuk.

4Podávejte je např. s majonézou a se zeleninovým salátem.

5Tip: Přidejte do strouhanky sezamová semínka. Na smažení se hodí polotvrdé sýry jako eidam, čedar, madeland nebo např. gouda.

Mohlo by Vás zaujmout

Pilaf

Pilaf

Středně těžký

60 minut

Váš košík je prázdný.