Rohlik.cz

Variace smažených sýrů

Variace smažených sýrů
  • 10 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Smažený sýr je klasika, zkuste ji trochu vylepšit.

Postup:

1Sýry nakrájejte na nudličky, hranolky cca 1,4 až 2 cm silné. V míse rozšlehejte vejce, do jiné nasypejte mouku společně s pepřem, sušeným česnekem, a do třetí vsypte strouhanku.

2V míse si rozšlehejte vejce, do další vsypte mouku. přidejte do ní pepř a sušený česnek. Do třetí vsypte strouhanku. Sýry obalujte nejprve ve vejcích, pak v mouce, znovu ve vejcích a nakonec ve strouhance.

3Rozpalte si pánev na smažení, vlijte dostatečnou vrstvu oleje a smažte sýry ze všech stran dozlatova. Odkládejte je stranou na ubrousek, abyste odsály přebytečný tuk.

4Podávejte je např. s majonézou a se zeleninovým salátem.

5Tip: Přidejte do strouhanky sezamová semínka. Na smažení se hodí polotvrdé sýry jako eidam, čedar, madeland nebo např. gouda.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.