Rohlik.cz

Horké ovoce s čokoládovým korpusem a vanilkovou zmrzlinou

Horké ovoce s čokoládovým korpusem a vanilkovou zmrzlinou
  • Linda
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Dezert, do kterého se zamilujete, společně.

Postup:

1Nejprve si připravte korpus. Suché ingredience nasypejte do mísy a postupně přimíchejte směs těch mokrých (do mléka můžeme navíc přidat lžičku kávy, která zvýrazní kakaovou chuť).

2Těsto nalijte do předem vymazané formičky o průměru 15 cm a pečete v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15–20 minut (před koncem zkontrolujte špejlí). Hotový dortík nechte vychladnout na mřížce a rozdrobte na menší kousky.

3Ovoce prohřejte v rendlíčku a doslaďte cukrem. Nechte trochu vychladnout a přelijete na dno skleniček nebo misek. Posypejte plátky mandlí (aby se korpus zbytečně nerozmočil) a doplňte korpusem. Navrch položte kopeček zmrzliny a posypejte čokoládovými hoblinkami.

4Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.