Rohlik.cz

Fenykl plněný bramborami a rozmarýnem

Fenykl plněný bramborami a rozmarýnem
  • Linda
  • 65 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Fenykl je aromatický, ale po upečení získá jemnou nasládlou chuť.

Postup:

1Vrchní část fenyklu odřízněte a vnitřek vydlabejte lžičkou. Dovnitř dejte půl stroužku neoloupaného česneku a lžíci vody. Oba kusy zabalte do alobalu, položte na plech a dejte na hodinku do trouby předehřáté na 180 stupňů.

2Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě. Šalotku nasekejte nadrobno a opečte na oleji dohněda (než ji odstavíte z plotny, na minutku k ní přihoďte nasekané lístky rozmarýnu a kmín, aby se rozvoněl).

3Brambory rozšťouchejte, promíchejte s voňavou šalotkou a dochuťte solí a pepřem.

4Fenykl vyndejte z trouby a odstraňte z něj česnek. Naplňte bramborami, posypejte strouhankou, zakápněte trochou oleje a vraťte zpět do trouby. Jakmile získá strouhanka zlatavý nádech, je hotovo.

5Recept si pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.