Rohlik.cz

Slaný koláč s mozzarellou a rajčetem

Slaný koláč s mozzarellou a rajčetem
  • 45 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Nesbíhají se vám sliny? A co teprve, když v těstě korpusu je česnek a bazalka.

Postup:

1V robotu rozmixujte česnek a bazalku dohladka. Přidejte mouku, sůl a několikrát zapulzujeme. Postupně přidejte máslo a pulzujte cca 10×, dokud se nevytvoří hrudkovité těsto.

2Přidáme 3 lžíce vody a opět zapulzujte, až se těsto začne spojovat. Následně přidáme 1 lžíci vody a zase zapulzujte, až se z těsta vytvoří koule. Pokud je těsto stále sypké, resp. sušší, přidáme trochu vody navíc.

3Z připraveného těsta vyválejte placku a zabalte ji do fólie, kterou vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.

4Předehřejte si troubu na 220°C. Máslem vymazanou kulatou formu velikosti 29 cm vyložte těstem. Okraje přimáčkněte k boční straně a přesahující těsto odřízněte nožem.

5Dno těsta zakryjte sýrem a ozdobte půlkami rajčat.Přidejte lístky bazalky, lehce osolíte a opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte 30 minut nebo dokud sýr nezíská zlatavou barvu.

6O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.