Rohlik.cz

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

0 ×

Tento recept splňuje všechny požadavky na rychlou, chutnou a kvalitní večeři.

Postup:

1Troubu předehřejete na 190 °C. Květák uvařte v páře (příp. ve vodě) do poloměkka, asi 10 minut. 2 lžíce másla rozpusťte v menším kastrolu a za stálého míchání šlehací metlou přidávejte mouku.

2Cca 2 minuty míchejte světlou jíšku, postupně přilévejte mléko a řádně vyšlehejte dohladka. Za občasného míchání povařte do zhoustnutí. Sundejte z plotny.

3Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a česnek a vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra, tedy 100 g)

4Zapékací mísu lehce vymažte máslem a na dno nalijte 1/3 sýrové směsi. Na ní naskládejte uvařený květák a zalijte zbytkem směsi.

5Strouhanku promíchejte s druhou polovinou sýra a nasypte na směs. Zbytek másla (30 g) nakrájejte na malé kousky a naskládejte ho na strouhankou směs. Zapékací mísu přikryjte (víkem nebo alobalem).

6Pečte 15 minut přikryté, pak odkryjte a pečte dalších 15 minut odkryté do zlatohněda. Podávejte jen tak, se salátem nebo s houskou/ chlebem – podle chuti.

7O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.