Rohlik.cz

Fiadones / korsické sýrové koláčky

Fiadones / korsické sýrové koláčky

0 ×

Základem tohoto korsického dezertu, který se peče snad ve všech korsických rodinách, je vyhlášený nepasterovaný sýr Brocciu. U nás ho můžete nahradit ricottou. Korsičané přidávají do fiadones lžičku grappy. Nejdříve si je ale zkuste upéct podle základního receptu.

Postup:

1Vejce rozklepněte do mísy, ve které budete šlehat ručním šlehačem nebo robotem. Přidejte semínka vyškrábaná z vanilkového lusku a cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud směs nenabude na objemu. Přidejte ricottu a citrónovou kůru.

2Rozehřejte troubu na 220 °C. Připravenou hmotu nalijte do máslem vymazaných zapékacích mističek. Neplňte je úplně, nechte místo pod okrajem, fiadones při pečení mírně zvětší svůj objem. Mističky vložte do trouby a pečte 15 minut.

3Upečené koláčky poznáte podle toho, že do středu těsta zapíchnete špičku nože a pokud je po vytažení čistá, jsou koláčky hotové.

4Koláčky podávejte ještě teplé. Recept najdete na blogu Bistro Sezóna.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.