Rohlik.cz

Krevety v teriyaky omáčce

Krevety v teriyaky omáčce
  • 10 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Asijská kuchyně je chuťově výrazná, za to vás ale dostane rychlou přípravou.

Postup:

1Krevety rozmažte pod teplou vodou, během chvilky jsou povolené. Oloupejte je. Nejprve hlavičky, pak nohy a nakonec sloupněte skořápku.

2Pokrájejte šalotku co nejvíce nadrobno. Rozpalte v pánvi olej a cibulku na něm osmahněte dozlatova. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, míchejte a nechte ho rozvonět.

3Dejte do pánve oloupané krevety a smažte je. Zalijte teriyaky omáčkou, dochuťte solí, chilli a špetkou pepře. Ihned podávejte.

4Tip: Ke krevetám můžete připravit čerstvý salát, rýži nebo přikusujte pečivo.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.