Rohlik.cz

Bezlepkové penne s rajčaty a cizrnovými kuličkami

Bezlepkové penne s rajčaty a cizrnovými kuličkami
  • Linda
  • 35 minut
  • 3 porce
  • Středně těžký

0 ×

Bezlepkové těstoviny rozhodně nejsou nuda. S cizrnovými kuličkami se neošidíte.

Postup:

1Nejprve si připravte kuličky. Šalotku s česnekem nakrájejte co nejvíce nadrobno a osmahněte na oleji. Přidejte rozmixovanou cizrnu (neměla by být úplně na kaši, můžou v ní zůstat větší kousky) a lněné vajíčko ( 1 lžíce drceného lněného semínka + 2,5 lžíce vody).

2Dochuťte worcesterovou omáčkou, bylinkami, solí, pepřem a chilli. Jakmile směs trochu vychladne, přendejte ji do mísy, abyste do ní mohli zapracovat strouhanku. Množství volte tak, aby se těstíčko dalo pěkně tvarovat. Hotové kuličky pak obalte znovu ve strouhance, zprudka opečte na oleji a vyskládejte na pečicím papírem vyloženém plechu. Pečte na 200 stupňů asi 15–20 minut dozlatova a dokřupava.

3Těstoviny uvařte dle návodu. Šalotky a česnek nakrájejte nahrubo a nechte zesklovatět na oleji. Přidejte krájená rajčata, olivy a bazalku. Jakmile vše trochu zhoustne a začne krásně vonět, dochuťte balsamicem, solí a pepřem. Hotovou směs potom stačí navrstvit na těstoviny společně s křupavými kuličkami a čerstvou bazalkou.

4Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.