Rohlik.cz

Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem

Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem

3 ×

Batáty mají po upečení nasládlou chuť, jsou plné vlákniny a dají se připravovat na nespočet způsobů.

Postup:

1Troubu předehřejte na 250°C a pečící plech vyložte pečícím papírem. Na vepřové maso rozetřete 1 až 2 lžíce oleje, osolte, opepřete podle chuti. Položte na pečící plech a pečte 30 minut.

2Mezitím nakrájejte jablka, batáty a cibuli. Promíchejte s olejem, kořením a osolte, opepřete. Rozprostřeme kolem masa na pečící plech.

3Troubu snižte na 220°C a pečte dalších 20–30 minut, dokud nejsou jablka a batáty měkké a teplota masa nedosahuje 50 – 60°C. (Pokud se maso bude péct moc rychle a začne se na povrchu rychle opékat a hnědnout, položte na něj kus alobalu a přikryjte ho).

4Po upečení nechte 10 minut odpočinout a potom nakrájejte na plátky.

5O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.