Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Hovězí rump steak

Hovězí rump steak

3 ×

Rumpsteak je kus vyzrálého masa z květové špičky, tedy části kýty. Maso není tak jemné a křehké, ale je libové. Hodí se na pečení či dušení vcelku, ale samozřejmě i na steaky.

Postup:

1Rozpalte si pánev. Použijte tu, která má dvojité dno a silné stěny pro smažení masa. Rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte steak cca 2 až 3 minuty z každé strany, podle toho, jak chcete mít steak propečený.

2Maso osolte, opepřete a nechte chvíli odpočívat. Teplota se drží uvnitř masa a tím maso ještě dojde i po vyndání z pánve.

3Ideální přílohou ke steaku, je čerstvý salát, hranolky nebo americké brambory.

Mohlo by Vás zaujmout