Rohlik.cz

Jehněčí s pečenými bramborami

Jehněčí s pečenými bramborami

0 ×

Rychlá úprava a minimum dochucení. Vychutnejte si pravé jehněčí.

Postup:

1Předehřejte si troubu na 180 °C. Zapékací misku nebo pekáček si vymažte sádlem (nebo máslem). Oloupejte si brambory, nakrájejte na 0,5 cm plátky, osolte a vyskládejte do mísy. Pečte dozlatova, až budou brambory úplně měkké.

2Cca 5 minut před dopečením brambor si rozpalte pánev, na ní olej a osmahněte si jehněčí steak. Z každé strany stačí 2 – 3 minuty. Maso osolte, navíc můžete přidat tymián nebo rozmarýn.

3Tip: Masou můžete podávat navíc se švestkovou omáčkou. Rozmixujte sušené švestky, nařeďte červeným vínem a povařte do zhoustnutí.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.