Rohlik.cz

Pomalu pečené hovězí

Pomalu pečené hovězí

0 ×

i když se maso peče dlouho, není potřeba vystávat v kuchyni. Naopak, počkejte si na ten šťavnatý zázrak.

Postup:

1Maso osolte, rozpalte si pánev, pak do ní vlijte olej a zprudka ho ze všech stran osmahněte. Maso se tak zatáhne a nebude při pečení pouštět šťávu.

2Pokrájejte si zeleninu. Cibuli, papriku na proužky, oloupané brambory na půlky a mrkev s celerem na menší kousky. Zeleninu vyložte do pekáčku, osolte, opepřete a přidejte snítku rozmarýnu. Zalijte červeným vínem, rozložte navrch maso a přikryjte.

3Pečte v předehřáté troubě na 120 °C 3 – 4 hodiny. Pokud bude potřeba podlévejte vínem nebo vodou. Posledních 30 minut nechte maso odkryté. Pomalým pečením zůstane maso šťavnaté, křehké a bude neskutečně měkké při krájení na plátky. Maso podávejte s vypečenou zeleninou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.