Rohlik.cz

Tvarohový koláč s lesním ovocem

Tvarohový koláč s lesním ovocem
  • 55 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Dokonale vláčný koláč plný ovoce. K jeho přípravě vám stačí pár surovin.

Postup:

1Jako první nechte povolit mražené ovoce. Pustí šťávu, proto jej před použitím do koláče sceďte, aby těsto nebylo příliš mokré.

2Troubu předehřejte na 180 ˚C. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažte máslem.

3Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Změklé máslo promíchejte s cukrem a spolu se žloutky našlehejte do pěny. Přimíchejte krupici a sníh, promíchejte.

4Těsto nalijte do vymazané formy, navrstvěte na něj lesní ovoce a pečte 40 – 45 minut. Vychladlé posypte moučkovým cukrem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.