Rohlik.cz

Medové hrušky s ricottou a ořechy

Medové hrušky s ricottou a ořechy
  • 25 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Ovoněné skořicí s kopečkem krémové ricotty. Až je ochutnáte, budete chtít další.

Postup:

1Zralé hrušky oloupejte, rozpulte a vydlabejte jádřince.

2Zapékací misku vymažte máslem, hrušky poklaďte nejprve řeznou stranou dolů a pečte 10 minut v předehřáté troubě na 170 °C. pak je obraťte, pokapejte medem a pečte dalších 10 minut. Hlídejte, aby se seshora nepřipékaly.

3Horké hrušky servírujte na talířky, navrch přidejte kopeček ricotty, posypejte nasekanými ořechy a poprašte skořicí.

4Tip: přidat můžete i šlehačku, vanilkovou zmrzlinu, navrch sušené brusinky, rozinky nebo strouhanou čokoládu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.