Citronové rizoto s ricottou

- 30 minut
- 2 porce
- Jednoduchý
Nečekaně svěží chuť citronu se skvěle doplňuje s krémovou ricottou.
Postup:
1Cibuli pokrájejte nadrobno a osmažte ji v hrnci či větší pánvi na oleji, až zesklovatí. Přisypte k cibuli rýži a chvilku míchejte.
2Stáhněte plamen a zalijte vývarem tak, aby přesahoval 1 cm nad rýži. Nechte pozvolna vařit doměkka. Občas promíchejte a pokud bude potřeba, dolijte vývar.
3Před dovařením si nastrouhejte kůru z citronu. Společně s vymačkanou šťávou z půlky citronu ji přidejte do rýže. Vmíchejte ricottu, nechte ji rozpustit a dosolte dle chuti.
4Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán, lístky čerstvé máty, promíchejte a nechte chvilku stát. Ihned podávejte, rizoto se jí vždy čerstvě připravené.