Rohlik.cz

Citronové rizoto s ricottou

Citronové rizoto s ricottou
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Nečekaně svěží chuť citronu se skvěle doplňuje s krémovou ricottou.

Postup:

1Cibuli pokrájejte nadrobno a osmažte ji v hrnci či větší pánvi na oleji, až zesklovatí. Přisypte k cibuli rýži a chvilku míchejte.

2Stáhněte plamen a zalijte vývarem tak, aby přesahoval 1 cm nad rýži. Nechte pozvolna vařit doměkka. Občas promíchejte a pokud bude potřeba, dolijte vývar.

3Před dovařením si nastrouhejte kůru z citronu. Společně s vymačkanou šťávou z půlky citronu ji přidejte do rýže. Vmíchejte ricottu, nechte ji rozpustit a dosolte dle chuti.

4Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán, lístky čerstvé máty, promíchejte a nechte chvilku stát. Ihned podávejte, rizoto se jí vždy čerstvě připravené.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.