Rohlik.cz

Slané pohankové palačinky

Slané pohankové palačinky

2 ×

Ještě jste neochutnali pohanku a bojíte se, že vám nebude chutnat. Tak to musíte zkusit tento recept.

Postup:

1Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20 cm. Opékejte z obou stran pár minut.

2Šalotku nasekejte najemno. Rozpalte pánev, přilijte trochu oleje. Na pánvi orestujte šalotku dozlatova. Přidejte najemno nasekaný nebo prolisovaný česnek a špenát.

3Pokud je špenát příliš velký, překrojte ho párkrát ostrým nožem. Osolte, opepřete a promíchávejte, odkud listy nezvadnou.

4Pánev odstavte a přimíchejte ricottu. Směsí potřete palačinky, srolujte a podávejte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.