Rohlik.cz

Bezlepkové kynuté koláče s mákem

Bezlepkové kynuté koláče s mákem

0 ×

Tradiční kynuté koláčky můžete upéct i v bezlepkové verzi a chutnají stejně dobře.

Postup:

1Do mísy rozdrobte droždí. Přilijte mléko a důkladně promíchejte. Přimíchejte vejce. Přisypte mouku, cukr, špetku soli a promíchejte. Přilijte rozpuštěné máslo a vypracujte hladké těsto. Nechte 5 minut odpočinout.

2Z těsta vytvarujte 12 stejně velkých kuliček. Kuličky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete vodou. Nechte kynout 40 – 50 minut. Během kynutí koláčky potírejte pravidelně vodou, cca 4× během doby kynutí. Čím pravidelněji je budete potírat, tím méně vám při vytlačování popraskají-

3Připravte nádivku. Umletý mák vložte do rendlíku, přisypte cukr a přilijte mléko. Promíchejte, přiveďte k varu a pod pokličkou vařte na mírném ohni 10 minut. Během vaření nádivku občas promíchejte. Stáhněte z plotny a vmíchejte lžičku másla.

4Z uvedených surovin vytvořte drobenku. Směs mněte mezi prsty, dokud se nepropojí. Kuličky z těsta navlhčete ze všech stran vodou a dnem malé skleničky, nejlépe panákem vytlačte do kuliček důlky.Předehřejte troubu na 180⁰C. Do důlku vložte makovou nádivku, posypte drobenkou a vložte do trouby. Pečte 25 minut.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.