Rohlik.cz

Pohankovo rýžové lívance

Pohankovo rýžové lívance
  • Lucie
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Sladká snídaně nebo dezert po obědě? Připravte si tradiční lívance ale jinak, bez lepku.

Postup:

1V míse smíchejte pohankovou mouku s rýžovou, práškem do pečiva a solí. V jiné misce jsem prošlehejte mléko s citrónovou šťávou, vanilkovým extraktem a javorovým sirupem nebo medem. Tekutou směs jsem přilijte k sypké a důkladně prošlehejte.

2Na kapce kokosového oleje opékejte lívance z obou stran. Lívance rozdělte na talíře a podávejte s ovocem, zalitým medem nebo javorovým sirupem.

3Tip: Místo kokosového oleje můžete na smažení použít přepuštěné máslo nebo tradiční slunečnicový olej. Pro veganskou verzi použijte rostlinné mléko.

4Recept najdete na blogu Delicious blog by Lucie

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.