Rohlik.cz

Jáhlové rizoto s fazolemi a pestem

Jáhlové rizoto s fazolemi a pestem
  • Lucie
  • 60 minut
  • 3 porce
  • Středně těžký

0 ×

Krémové rizoto, které zasytí, ale zároveň nazatíží. Je totiž úplně bez lepku, ale to na autentické chuti nic nemění.

Postup:

1Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte jáhly a chvíli míchejte, dokud se jáhly neobalí olejem s cibulkou.

2Pokud chcete, přidejte k jáhlám bílé víno. Zalijte a míchejte, dokud se neodpaří, lze případně vynechat. Přilijte do hrnce postupně horký vývar, dokud se neodpaří a opakujte.

3Zhruba v polovině procesu přidejte uvařené fazole, část můžete rozšťouchat. Na rizoto spotřebujete cca 750 ml vývaru. Dochuťte lehce solí, pesto je totiž samo o sobě dost výrazné. Jakmile jsou jáhly měkké, odstavte je z plotny a zasypejte špenátem, který nechte předem spařit horkou vodou.

4Přikryjte pokličkou a nechte chvíli stát, než se chutě propojí. Mezitím rozmixujte konopná nebo sezamová semínka se špenátem, olivovým olejem, česnekem a solí v hladké pesto. Pokud máte k dispozici, sáhněte po hmoždíři. Rizoto podávejte na nahřátých talířích doplněné pořádnou dávkou pesta.

5O recept se s námi podělila Lucie z blogu Delicious blog by Lucie

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.