Rohlik.cz

Jáhelné šulánky s mákem

Jáhelné šulánky s mákem
  • Lucie
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Jestli máte chuť na sladký oběd, zkuste tento recept. Od tradičního se liší hlavně tím, že těsto je z jáhel a proto bez lepku.

Postup:

1Jáhly důkladně propláchněte a dejte vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné.

2Jáhly vařte zhruba 15 minut, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Uvařené jáhly nechte chvíli vychladnout a rozmixujte je na hladkou kaši. Tento krok můžete vynechat, ale díky němu jsou šulánky jemnější.

3Jáhlovou kaši zasypejte moukou škrobem a zapracujte do těsta. Pomocí rukou tvarujte menší válečky, které krájejte na požadovanou velikost a uvařte ve vroucí vodě se špetkou soli.

4Jakmile vyplavou, vyndejte je z vody. Na lžičce kokosového oleje nebo másla šulánky krátce opražte, zasypejte mákem, pokapejte javorovým sirupem a podávejte.

5O recept se s námi podělila Lucie z blogu Delicious blog by Lucie.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.