Rohlik.cz

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

4 ×

Jemně pikantní, se špetkou koriandru. Červená čočka se připravuje velmi rychle.

Postup:

1Oloupejte a pokrájejte jednu cibuli. Rozpalte v hrnci olej a osmahněte na něm cibuli až zesklovatí. Přidejte dva prolisované stroužky česneku, nechte rozvonět. Přisypte červenou čočku, krátce zasmahněte a zalijte horkým (ohřátým) vývarem.

2Přidejte špetku chilli dle chuti, pepř a mletý koriandr. Vařte pozvolna 15–20 minut, až bude čočka úplně měkká. Dosolte.

3Hotovou polévku není potřeba zahušťovat, čočka jí dostatečně zahustí. Na závěr ji posypejte ještě čerstvou petrželkou nebo koriadrem a podávejte ji např. s chlebem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.