Rohlik.cz

Květákový „kuskus“ s avokádem, granátovým jablkem a lososem

Květákový „kuskus“ s avokádem, granátovým jablkem a lososem

2 ×

Skvělé paleo jídlo na odlehčení jídelníčku. Zkuste jinou podobu kuskusu, bude vám chutnat.

Postup:

1V mixéru si rozdrťte nadrobno květák rozebraný na jednotlivé růžičky. Květákovou drť pak nechte „vařit“ v mikrovlnné troubě (cca 10 minut s občasným promícháním), popřípadě zalijte troškou vody a duste pod pokličkou na mírném plameni do změknutí (cca 15 minut).

2Lososa nakrájejte na kostičky cca 3×3 cm, rozložte je na plech vyložený pečícím papíre, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a nechte péct cca 10 minut na 200°C.

3Hotový květákový „kuskus“ osolte, smíchejte s pokrájenou půlkou avokáda, 3 lžícemi jadérek z granátového jablka a 2 lžícemi nadrobno nakrájených lístků máty. Navrch položte upečené kostičky lososa, vše jemně opepřete a pokapejte šťávou z půlky citrónu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.