Rohlik.cz

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna
  • Koko
  • 10 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Nic složitého. Receptu na čokoládový musse je hodně. Snad vám bude chutnat i tahle verze.

Postup:

1V páře rozpusťte rozlámanou čokoládu s máslem, zamíchejte a nechte chladnout na pokojovou teplotu.

2Bílky ušlehejte se špetkou soli nebo pár kapkami citronové šťávy v dobře umyté, nemastné míse do polotuha. Postupně po třetinách přisypávejte moučkový cukr a šlehejte, až je hmota táhlá a lesklá. Celý proces trvá s elektrickým šlehačem celkem tak 2 minuty. Ke konci můžete přidat otáčky, ale začínáme v klídku.

3Chcete-li mít pěnu spíše do chuti mléčné čokolády, ušlehejte vedle v jiné míse i tučnou šlehačku, musí být hodně vychlazená.

4Do čokoládové směsi o pokojové teplotě vmíchejte žloutek, pak postupně, po částech, zlehka, pořád v jednom směru po třetinách bílky a nakonec případně i šlehačku.

5Nalijte do pohárků a dejte do lednice vychladit. Na 3 hodiny minimálně, klidně i přes noc.

6Před podáváním stačí rozvařit ovoce, trochu podlité vodou nebo vínem a posypané cukrem, cca 10 – 15 minut v rendlíku, nechte ho zchladnout, přelijte přes čokoládovou pěnu, ozdobte šlehačkou a mátou a můžete se na to vrhnout.

7Postup najdete také ve videu na blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.