Rohlik.cz

Vepřové koleno s hořčicí a křenem

Vepřové koleno s hořčicí a křenem
  • 240 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Takovou dobrotu si připravte po silvestrovské oslavě. Hned vám vrátí chuť k jídlu.

Postup:

1Vepřové koleno omyjte, osušte, nasolte a dejte do tlakového hrnce. Zalijte vodou, aby bylo ponořené, přidejte pepř, jalovec a nové koření. přiklopte, utěsněte a vařte 1 hodinu. V obyčejném hrnci dobu vaření zdvojnásobte.

2Vařené kolenou potřete marinádou z černého piva, worchesteru, lžičky kečupu, sojové omáčky, česneku a hořčice. Nařeďte trochou vody. Koleno přendejte do pekáčku a pečte první 1, 5 hodiny na 140 °C a posledních 30 minut na 200 °C, aby kůže zezlátla. Koleno průběžně pomazávejte výpekem a marinádou, během pečení ho otáčejte.

3Podávejte ho s chlebem, kyselými okurkami, hořčicí nebo křenem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.