Rohlik.cz

Kapr na černo

Kapr na černo
  • 60 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Vyzkoušejte nejstarší staročeský štědrovečerní recept na rybu.

Postup:

1V pánvi rozpusťte lžíci másla a osmahněte na něm pokrájenou cibuli.Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Zaprašte zeleninu lžící cukru a nechte ho zkaramelizovat.

2Všechno koření přidejte k zelenině. Můžete ho vložit do plátna a převázat provázkem. Tak půjde po dovaření snad vyjmout. Přidejte citron a ocet, nechte ho vypařit, zalijte směs vodou a vařte cca 10 minut.

3Rybu omyjte, osušte, nasolte ze všech stran a poklaďte na zeleninu. Propékejte ji, průběžně otáčejte. Až bude hotová, odložte ji stranou.

4K omáčce přidejte povidla. V hrnci vedle povařte 5 minut ve vodě švestky, rozinky a mandle. Zeleninovou omáčku propasírujte a přidejte k ní svařené švestky. Zahustěte ji nastrouhaným perníkem.

5Recept najdete na blogu Delicious blog by Lucie.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.