Rohlik.cz

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Tradiční švédský pokrm, který se servíruje i o Vánocích

Postup:

1Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a cibuli na něm osmahněte dozlatova. Cibuli smíchejte s mletým mase, kořením, bylinkami, solí. Přimíchejte rozšlehané vejce, strouhanku a důkladně promíchejte, aby se chutě spojily. Masovou směs nechte alespoň 30 minut vychladit. Poté tvarujte z masa kuličky pomocí rukou, pokud se bude směs lepit, pomozte si hladkou moukou. Kuličky smažte dohněda ve vyšší vrstvě oleje.

2V nepřilnavém hrnci smíchejte vývar (z bujonu) se smetanou a pomalu zahřívejte. Přidat můžete propasírovaný výpek z pánve, omáčka bude mít masovější chuť. Vezměte naběračku a rozmíchejte v mouce. Vlijte zpět do hrnce, zakápněte citronem a zahřívejte omáčku na mírném plameni do zhoustnutí. Má mít krémovou konzistenci. Podle chuti osolte a opepřete.

3Podávejte s bramborovou kaší a kopečkem brusinkového džemu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.