Rohlik.cz

Hovězí jazyk s bramboráčky a zelím

Hovězí jazyk s bramboráčky a zelím
  • 60 minut
  • 3 porce
  • Středně těžký

0 ×

Je to delikatesa, kterou musíte určitě ochutnat.

Postup:

1Jazyk omyjte a dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byl celý ponořený. Vařte cca 1 hodinu doměkka.

2V jiném hrnci osmahněte na sádle nebo oleji cibulku dozlatova, přidejte 3 nasekané stroužky česneku, nechte rozvonět. vsypte scezené a okapané zelí a jeden najemno nastrouhaný brambor. Zalijte vodou vařte na mírném plameni cca 30 minut. Mírně doslaďte cukrem dle chuti.

3Mezitím, co se vaří jazyk a zelí, si připravte bramboráčky. Brambory nastrouhejte nahrubo, rukama vymačkejte přebytečnou šťávu, přimíchejte k nim 2 rozšlehaná vejce, 4 prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a majoránku. Promíchejte a přisypte cca 4 lžíce hladké mouky. Přisypávejte ji postupně, až bude mít směs hustou ale stále tekutou konzistenci. V nepřilnavé pánvi si rozehřejte sádlo na smažení. naběračkou naberte množství na 1 bramboráček a opékejte ho z obou stran dozlatova. pokud se vám jich do pánve vejde více, smažte je najednou.

4Hotový uvařený jazyk nechte mírně vychladnout a poté pomocí nože sloupejte vrchní vrstvu kůže. Jazyk nakrájejte na plátky, naservírujte na talíř a přidejte porci zelí a bramboráčků.

5Tip: Chcete-li jídlo trochu odlehčit, nepřislazujte zelí a bramboráčky připravte bez mouky. Stačí do směsi přidat méně vajec nebo více brambor. Místo smažení je můžete upéct klidně i v troubě na pečícím papíru pomazaném trochou oleje.

6O recept se s námi podělil kolega Adam z obchodního oddělení.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.