Rohlik.cz

Krůtí závitky se švestkovou omáčkou

Krůtí závitky se švestkovou omáčkou
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

3 ×

Postup:

1Dejte jako první vařit brambory do většího hrnce vcelku i se slupkou. Zalijte je vodou, aby byly úplně ponořené a vařte je na mírném plameni cca 25 minut. Slijte vodu a brambory nechte vychladnout.

2Krůtí prsa podélně rozkrojte, aby vznikly plátky silné asi 0,5 cm. Zlehka je rozklepte přes potravinovou fólii a opepřete. Na každý plátek masa položte proužek slaniny a 3–4 švestky. Zaviňte a konce závitku „spíchněte“ párátky. Závitky v hrnci s širším dnem krátce osmahněte na oleji ze všech stran, trochu osolte a vyjměte na talířek. Místo nich vložte do hrnce 2 lžíce másla, nakrájenou cibuli, osmažte dozlatova, zaprašte 2 lžícemi unimix mouky a podlijte vývarem. Závitky vložte zpět do hrnce spolu s pokrájenými zbylými švestkami a nechte pod pokličkou dusit asi 30 minut.

3Mezitím si připravte nočky. Brambory oloupejte a najemno je nastrouhejte. Osolte je, rozklepněte k nim celé vejce, přisypete unimix a zpracujte do těsta. Podle potřeby přisypávejte bezlepkovou mouku tak, aby se těsto nelepilo, ale nebylo příliš tuhé. Z těsta vytvořte váleček o průměru 3 cm a nakrájejte na kousky široké 2 cm. Každý kousek mezi pomoučněnými dlaněmi lehce vytvarujte do podoby nočku. Vařte je ve vroucí osolené vodě cca 4 minuty. Jeden zkušební noček pro jistotu rozkrojte a zkontrolujte, zda je hotový i uvnitř. Rozpusťte mezi nočky 1 lžíci másla, nebudou se tak k sobě lepit.

4Měkké závitky vyjměte z hrnce a odstraňte z nich párátka. Do vzniklého sosu přidejte dvě lžíce povidel, přilijte smetanu a povařte. Podle chuti dosolte a okyselte citronovou šťávou.

5Závitky přelijte švestkovou omáčkou a podávejte s bramborovými nočky. Unimix můžeme také nahradit jinou bezlepkovou směsí nebo klasickou hladkou moukou.

6O svůj oblíbený recept se s námi podělila Jana ze zákaznického oddělení.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.