Rohlik.cz

Italské panettone

Italské panettone
  • 100 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Tradiční vánoční chlebíček s rozinkami a kandovaným ovocem.

Postup:

1Smíchejte droždí se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka, přidejte trochu mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek.

2Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli, muškátový oříšek, vejce, citronovou kůru, rozinky a kandovaným ovocem. Přimíchejte kvásek, promíchejte, přilijte rozehřátou Heru a rukama vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte kynout na teplém místě cca 30 minut.

3Z nakynutého těsta vytvořte bochánek. Vyšší formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a nechte kynout ještě půl hodiny.

4Povrch bochánku nařízněte křížem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C prvních 15 minut, potom teplotu snižte na 170 °C a dopékáme asi 35–45 minut.

5Po dopečení nechte panettone zcela vychladnout, až potom ho vyklopte z formy na rošt a sundejte pečící papír.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.