Rohlik.cz

Medové perníčky

Medové perníčky
  • Martina
  • 40 minut
  • 10 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Vánoce bez perníčků nejsou Vánoce. Připravte si je rychle a jednoduše.

Postup:

1Do jedné mísy prosijte mouku, moučkový cukr, sodu a kakao. Přimíchejte perníkové koření, přidejte změklé máslo, vejce a med a vypracujte těsto. Mělo by být tužší, ale ne příliš suché. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odležet minimálně 12 hodin, ideálně přes noc v lednici.

2Odležené těsto vyválejte na plát silný zhruba 3 mm a pomocí tvořítek vykrajujte různé tvary. Přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a mezi perníčky nechte trochu místa, při pečení zvětší svůj objem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C do zlatohnědé barvy. Pro krásně lesklý povrch potřete perníčky ihned po upečení rozšlehaným vejcem.

3Po vychladnutí můžete perníčky nazdobit cukrovou polevou. K vyšlehanému bílku přidejte pár kapek citronové šťávy a smíchejte s moučkovým cukrem. Zdobte pomocí sáčku, kterému ustřihnete malou špičku.

4Množství těsta vystačí zhruba na dva až tři plechy.

5Recept a video pro nás připravila Martina z blogu Take the Cake.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.