Rohlik.cz

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

tradiční slovenská polévka s kysaným zelím, která nesmí chybět ani u štědrovečerní večeře.

Postup:

1Vepřové koleno vložte do většího hrnce s vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a dejte vařit. Až voda začne vřít, snižte plamen a vařte na mírném plameni 3 – 4 hodiny.

2Slaninu pokrájejte na malé kousky a osmahněte ji na troše oleje ve vyšším hrnci. Přidejte k ní nadrobno pokrájenou cibuli a orestujte, až zesklovatí. Hrnec odstavte, poprašte červenou paprikou, promíchejte a zalijte vývarem z kolena.

3Kyselé zelí propláchněte vodou, pokud bude potřeba pokrájejte na menší kusy. Zelí a předem namočené houby přidejte do hrnce a zamíchejte. Přidejte celou klobásu, vařte cca 30 minut, než zelí úplně změkne.

4Uvařené a vychladlé koleno oberte a maso pokrájejte na kostičky. Z polévky vyjměte klobásu, pokrájejte ji na kolečka a společně s masem vraťte do hrnce.

5Dochuťte prolisovaným stroužkem česneku. Dosolte a opepřete dle chuti.

6Tip. Do hotové kapustnice můžete přidat několik sušených švestek.Podávejte ji s kysanou smetanou a přikusujte chleba.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.