Rohlik.cz

Sladké wafle z těsta z kysané smetany

Sladké wafle z těsta z kysané smetany
  • Koko
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Těsto je sice tučnější, ale po upečení krásně křupavé.

Postup:

1Vajíčka volte opravdu velká, šlehejte v misce s kulatým dnem nad parní lázní ručním šlehačem asi tak minutu a pěna je na světě.

2Přidávejte je pak na třetiny střídavě s hladkou moukou k rozetřenému (nebo rozšlehanému) velmi změklému máslu s cukrem. Použijte šlehač.

3Pak už ručně vmíchejte smetanu, špetku soli a zřeďte mlékem. Hmota by měla být táhlá a hlavně bez hrudek. Tím je těsto hotové a můžete rovnou začít péct.

4Wafle pečte ve waflovači.

5Servírujeme s rozvařenými jahodami s vanilkovým cukrem, hořkou čokoládou rozehřátou s máslem a zmrzlinou a moučkovým cukrem.

6Vše si osvojíte kouknutím na video.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.