Rohlik.cz

Anglický vánoční pudink

Anglický vánoční pudink
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Bez tohoto dezertu si angličané neumí představit Vánoce. Zkuste doma připravit rychlejší verzi, je výborný.

Postup:

1Ořechy nasekejte nadrobno a opražte v suché pánvi. V hrnci rozpusťte máslo, smíchejte s medem a nechte vychladnout. Přimíchejte brandy a citronovou šťávu i kůru. Promíchejte a přidejte rozšlehané vejce.

2Formu na pudink vymažte máslem a vysypejte moukou. Ořechy promíchejte s moukou, strouhankou, kořením, kandovanou kůrou a rozinkami. Přilijte k suché směsi vaječnou, přidejte oloupané a nastrouhané jablko. Přendejte směs do formy, utlačte, zarovnejte. Zakryjte alobalem a převažte provázkem, aby byla forma utěsněná.

3Velký hrnec, do kterého se forma na pudink vejde a jde dát do trouby, naplňte vodou. Opatrně do něj přesuňte pudink. Voda má sahat do 2/3 formy. pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca až 3 hodiny. Poslední hodinu odkryjte alobal z hrnce.

4Hotový pudink nechte vychladnout a až poté ho vyklopte z formy. Uchovávejte ho zabalený v chladu.

5Tradičně se při štědrovečerní večeři opět ohřívá ve vodní lázni. Pak se na stole zalije zapálenou brandy a nechá se chvíli svítit. Pudink nakrájejte na kousky.

6Tip: Podávejte ho se šlehačkou nebo vanilkovou omáčkou ze žloutků a vanilky.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.