Rohlik.cz

Švédská šunka s hořčičnou krustou

Švédská šunka s hořčičnou krustou
  • 25 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Tradiční šunka s hořčinou marinádou. Každá rodina má svůj vlastní děděný recept.

Postup:

1Šunku opláchněte a osušte. Nařízněte nožem svrchu mřížku.

2V misce smíchejte žloutek s hořčicí, přidejte špetku pepře a špetku sušené majoránky. Promíchejte a potřete celou plochu šunky. Zasypte celou strouhankou. Rukou ji přitlačte, aby se vsákla do marinády.

3Přemístěte šunku do pekáče a pečte ji 10–15 minut na 200 °C dozlatova. Hotovou šunku nařezejte na plátky a můžete ihned podávat.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.