Rohlik.cz

Želatinové bonbonky

Želatinové bonbonky

0 ×

Želatina je zdravá, proto si připravte domácí bonbonky. Víte, co v nich je a navíc je můžete někomu dát jako dárek.

Postup:

1Rozmixujte si borůvky se šťávou z 1/2 pomeranče a 1 lžičkou citronové šťávy. Směs přeceďte, abyste se zbavili semínek. Podle návodu rozpusťte 20 g želatiny v cca 0,5 dcl vody a smíchejte ji s připravenou borůvkovou směsí.

2Vhodnou nádobu si vyložte potravinářskou fólií, vylijte do ní rozmixované borůvky (výška vylité směsi by měla být cca 1 cm) a dejte chladit do lednice. Stejně pokračujte i s malinami.

3Jakmile obě směsi dokonale ztuhnou (minimálně za 1 hodinu a více), vyjměte je z lednice a nakrájejte je na kostičky 1×1 cm. V kokosovém mléku si rozmixujte 3 datle a rozpusťte v něm 40 g želatiny podle návodu. Nakrájené ovocné kostičky nasypte do vhodné větší nádoby, promíchejte a zalijte připraveným kokosovým mlékem. Ovocné kostičky by měly být tak akorát ponořené, ne příliš zakryté, ani vyčnívat. Nádobu vložte do lednice a nechte chladit několik hodin, dokud směs dokonale neztuhne. Pak nakrájejte na kostičky a můžete začít mlsat

4Množství vychází na 1 kg a doba přípravy je včetně tuhnutí. O recept se s námi podělila Lucie z blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.