Rohlik.cz

Houbový kuba

Houbový kuba
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Tradiční české jídlo, které se podávalo i o sváteční večeři, když nebylo dříve maso.

Postup:

1Pokud do Kuby použijete sušené houby, je potřeba je alespoň na hodinu až dvě namočit předem do vody. Potom, co nabudou, je rukama vymačkejte a pokrájejte.

2Kroupy propláchněte studenou vodou a v osolené vodě je vařte do měkka, cca 25 minut. Po uvaření je sceďte a nechte okapat.

3V pánvi si rozpusťte sádlo a osmahněte na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Přidejte k cibuli houby, chvilku smažte, přidejte utřený česnek. Osolte, opepřete,přidejte kmín a majoránku.

4Zapékací misku nebo pekáček vymažte sádlem, vysypte do něj kroupy a houby, promíchejte a pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.