Rohlik.cz

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Štědrovečerní večeře podle tradice, jak má být.

Postup:

1Připravte si bramborový salát nejlépe den předen, aby se odležel. Mát tak mnohem lepší chuť a vy budete mít na Štědrý den méně práce. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte vařit do osolené vody do změknutí. Mrkev nakrájejte na kostičky a také dejte vařit do vody, než změkne. Hrášek slijte a nechte okapat. Kyselou okurku si krájejte na malé kousky. Vejce uvařte natvrdo, hotová oloupaná vejce nakrájejte na kostičky.

2Všechny suroviny smíchejte ve větší míse, přidejte dle chuti pepř a sůl, majonézu a důkladně promíchejte. Nechte salát alespoň den odležet. Chutě se spojí a salát bude skvělý.

3Kapra omyjte, osušte a nožem odstraňte (seškrábejte) šupiny. Kapra můžete buď naporcovat na filety nebo na podkovy. Kousky ryby z každé strany osolte a obalujte v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, pak rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

4V pánvi s vyšším okrajem rozpalte větší vrstvu oleje a kousky obaleného kapra v něm postupně osmažte ze všech stran dozlatova. Osmaženou rybu nechte okapat na ubrouskách, zbavíte se tak přebytečného tuku.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.