Rohlik.cz

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
  • 120 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Tradiční a poctivá polévka plná zeleniny a játrových knedlíčků.

Postup:

1Hovězí dejte vařit do osolené vody, přidejte k němu rozpůlenou cibuli a bylinky. Pozvolna vařte hodinu a půl. Pokud se na povrchu začne tvořit pěna, sbírejte a odstraňujte ji naběračkou.

2Cca 30 minut před dovařením vývaru k němu přidejte půlky mrkve, petržele a kousek celeru.

3Zatím co se vaří vývar, připravte si játrové knedlíčky. Játra namelte v mlýnku společně se solí, pepřem a vejcem. Přidejte ke hmotě utřený stroužek česneku, majoránku a nasekanou petrželku. Přisypte ke směsi strouhanku tak, aby vám vzniklo hutnější těsto. Vytvarujte z něj cca 20 kulatých knedlíčků, které tvarujte dlaněmi.

4Hotový vývar přeceďte. Z kostí odeberte maso a vraťte ho k vývaru. Přidejte pokrájenou zeleninu na kostičky a vařte společně s knedlíčky dalších 10 – 15 minut.

5Jako poslední vsypte do polévky nudle a vařte je, až budou měkké. Polévku můžete ihned podávat.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.