Rohlik.cz

Třeboňská šunka v glazuře

Třeboňská šunka v glazuře
  • 60 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Šťavnatá vepřová šunka vcelku pod sladkou křupavou kůrkou. Sváteční jídlo, jak má být.

Postup:

1Šunku vložte do pekáčku, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 45 minut na 180 °C. Potom slijte vypečený tuk z pekáčku a nechte stranou.

2Povrch šunky nařízněte křížem do čtverců a do každého zapíchněte jeden kus hřebíčku. Vypečený tuk smíchejte s meruňkovým džemem, lžičku hořčice, promíchejte a směsí pomažte povrch šunky. Pečte ještě dalších 20 minut, mezitím potřete alespoň ještě jednou. Pokud bude povrch šunky zlátnout příliš rychle, přesuňte ji v troubě na nižší rošt a snižte teplotu.

3Šunku před podávání nakrájejte na plátky. Podávejte ji např. se pečenými brambory, zeleninou, salátem nebo kaší.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.