Rohlik.cz

Jáhelné kakaové kuličky

Jáhelné kakaové kuličky
  • Lucie
  • 30 minut
  • 24 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Jáhly nejsou jen ke snídani, ale perfektně vám poslouží i při přípravě cukroví.

Postup:

1Rozinky si předem namočte, aby hezky změkly. Jáhly důkladně propláchněte a dejte vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné. Jáhly vařte zhruba 15 minut, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Uvařené jáhly nechte chvíli vychladnout a rozmixujte na hladkou kaši. 

2Přidejte mleté lískové ořechy, kakaový prášek, pomerančovou kůru, skořici, rozinky, javorový sirup, lískooříškový olej a opět mixujte v hladkou hmotu. Tu vložte do lednice, aby ztuhla a lépe se s ní pracovalo.

3Pomocí rukou tvarujte malé kuličky, obalujte je v kakaovém prášku, uložte do vhodné krabice a skladujte v chladu v lednici.

4O recept se s námi podělila Lucie z blogu Delicious blog by Lucie.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.