Rohlik.cz

Citrónové kešu kuličky v bílé čokoládě

Citrónové kešu kuličky v bílé čokoládě
  • Lucie
  • 30 minut
  • 14 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Zamilujete si je a ze svátečního stolu zmizí jako první...uvidíte.

Postup:

1Kešu ořechy si pomeleme či rozmixujeme na moučku. Přidáme citrónovou šťávu, kůru, vanilkový prášek, javorový sirup, špetku soli a pomocí mixéru zpracujeme v kompaktní hmotu. 

2Dáme ji alespoň na 30 minut tuhnout do lednice, aby se s ní lépe pracovalo, a mezitím si připravíme bílou čokoládu. Ve vodní lázni roztopíme kokosový olej, odstavíme z plotny, vmícháme javorový sirup. Nechte chvíli ztuhnout. 

3Pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které máčíme v bílé čokoládě. Necháme chvíli zatuhnout v pokojové teplotě, vložíme do uzavíratelné nádoby a skladujeme v lednici.

4O recept se s námi podělila Lucie z blogu Delicious blog by Lucie.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.