Rohlik.cz

Kuřecí quesadilla

Kuřecí quesadilla
  • Koko
  • 30 minut
  • 5 porcí
  • Jednoduchý

3 ×

Chuť Mexika na vašem stole během okamžiku. Pochutnejte si na salsách s kuřecím masem, čedarem, vše zabalené do křupavé tortilly.

Postup:

1Nejdřív začněte salsami, pak už to totiž půjde ráz na ráz. Na guacamole je vhodnější hnědofialové avokádo. Hned po tom, co avokádu naříznete slupku a oloupete, ho následně pokrájejte na menší kousky a zakápněte limetkovou šťávu, jinak by zhnědlo. Pořádně promíchejte. Pak už jen přidávejte ostatní ingredience – bílou cibuli najemno, zelené tabasco nebo jalapeňo papričku, koriandr, sůl a pepř. Všechno rozšmelcujte na kašičku a samozřejmě ochutnávejte. Každý snese jinou pálivost. Pro případně nutné zjemnění použijte trochu kysané smetany. Pokud stačí hrubší struktura, chce to minutu práce vidličkou. Pokud chcete opravdovou krémovitost, pak použijte mixér.

2Pico de gallo v sobě žádnou zradu neskrývá. Do mističky přendejte rajčata nakrájená na menší kousky, nadrobno nakrájenou bílou cibulku, trochu chilli papričky, zakápněte limetkovou šťávou, ještě k tomu nakrájejte koriandr, zamíchejte a na závěr přidejte sůl a pepř. A opět ochutnávejte. Čím drobnější kousky jednotlivých složek se vám podaří, tím lépe.

3A pak už se vrhneme na pánev. Kuřecí maso osolte, opepřete, okořeňte směsí mexického koření a potřete olejem. Pokud pracujete na sporáku, můžete si cibuli a slaninu nakrájet na malé kousky předem (na grilu dělejte slaninu i cibule jen nakrájené na plátky). Na vypečeném tuku ze slaniny vše dozlatova orestujte a vyjměte. Otřete povrch pánve papírovým ubrouskem, na tortillu není třeba tuku. Položte placku na rozžhavený povrch a přidávejte všechny ingredience nakrájené na malé kousky – kuřecí maso, rajčátka, cibulku, slaninu, koriandr, trochu chilli a chedarem také nešetřete. Přehrňte, opatrně obraťte a za 2 minuty je hotovo. Chedar musí být rozteklý a na tortille tmavá místa.

4Guesadillu můžete rozkrájet i na 3 – 4 trojúhelníky nebo ji jíst vcelku. Pak už stačí přidat jen lžíce tučné kysané smetany a vzhůru do toho!

5Video návod je na MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.