Rohlik.cz

Domácí arašídové máslo

Domácí arašídové máslo
  • 10 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Vyrobte si dvě, jedno pro sebe a jedno jako dárek. Jinak by po ochutnání nebylo co zabalit.

Postup:

1Arašídy, cukr a sůl vsypte do robotu nebo mixéru. Mixujte dohladka, během mixování postupně stírejte arašídy, které ulpěly na po stěnách.

2Arašídy se mixování zahřejí a uvolní postupně olej, který je v nich obsažen, proto se stane máslo krémovým.

3Tip: Máslo uchovávejte ve skleněné dóze s víkem. Množství vyjde na jednu skleničku. pro výraznější chuť ořechů, je můžete opražit na plechu v předehřáté troubě na 180 °C, stačí jen několik minut.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.