Rohlik.cz

Vánoční pečený čaj

Vánoční pečený čaj
  • 30 minut
  • 10 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Chuť pečených jablek a voňavé skořice. Stačí zalít horkou vodou a máte skvělý ovocný čaj s vůní Vánoc.

Postup:

1Jablka a hrušky omyjte, nakrájejte na čtvrtiny, zbavte jádřince a pokrájejte na stejně velké kostičky. V míse zakápněte vymačkanou šťávou z 1 citronu a promíchejte.

2Mandarinky oloupejte, rozdělte na dílky a každý ještě překrojte na polovinu. Přidejte do mísy. Zasypte hnědým cukrem, přilijte rum a lžičku skořice. Směs promíchejte.

3Předehřejte si troubu na 175 °C, směs přendejte do zapékací misky nebo pekáčku a dejte péct přikryté na 10 minut. Po 10 minutách směs odkryjte a pečte ještě dalších 10 minut. Ovoce pustí šťávu a bude mít konzistenci jako na přípravu marmelády.

4Pečený čaj plňte do zavařovacích skleniček, víčka utáhněte, postavte na víčka a nechte zchladnou. Na jeden hrneček čaje stačí 3 lžičky pečené směsi, kterou zalijete horkou vodou. Podle chuti můžete nápoj dosladit.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.